maandag 23 september 2013

Onder Onsje - Favoriete TV Serie - Sons of Anarchy

De laatste tijd is er één serie waar ik graag naar kijk. Sons of Anarchy.

[Bron]

Dit is niet een dagdagelijkse soap op televisie waar je even naar kijkt. Nee, deze serie houd je in de ban! Het is spannend, meeslepend en ruiger dan de gemiddelde serie.

De serie gaat over Jax Teller (Charlie Hunnam) en de motorclub waartoe hij behoort.
Jax is de zoon van de inmiddels overleden oprichter van deze club en is dan ook de stiefzoon van de club-president. De motorclub houdt zich bezig met legale en vooral illegale praktijken. Zij houden een oog(je) in het zeil in het kleine stadje en hebben daardoor veel rivalen (andere motorclubs).
Je kan het eigenlijk vergelijken met de maffia. Eén grote familie die goed aan elkaar hangt, maar die tegelijkertijd onzuivere praktijken uitvoeren.

Zegt genoeg, niet? [Bron]
Het verhaal toont eigenlijk hoe de dagdagelijkse dingen er aan toe gaan in deze club en hoe Jax hiermee omgaat.
Je kan wel zeggen dat Jax worstelt met de illegale praktijken.

In de serie speelt ook Tara (Maggie Siff) mee. Zij is de jeugdliefde van Jax. Omdat zij, een tijd geleden, ineens de stad heeft verlaten en het hart van Jax toen heeft gebroken, is zij eigenlijk een indringer wanneer zij terug komt naar het stadje. Maar wat er precies gebeurt, moeten jullie zelf ontdekken!

Ik vind deze serie zeer leuk omdat het niet een romantische komedie is, maar een actie serie die nog wel realistisch kan zijn. En ook omdat Jax Teller mijn eeuwige crush is...
De relaties tussen de leden zijn zeer realistisch en gemeend. Ze nemen het op voor elkaar. Hoewel ze ook ruig met elkaar omgaan.
Ze moeten steeds elkaar beschermen tegen andere clubs en tegen de politie. Tegelijkertijd ontstaan er spanningen onderling in de club.
Er komen soms scenes in beeld, waar gevoelige kijkers voor moeten oppassen, Ik heb me vaak achter een kussen verstopt, maar het is zeker en vast geen horror genre. Gewoon echt spannend.
Ik heb tegelijkertijd sympathie voor de crew en ik leef mee met hun dagdagelijkse leven. Dit vind ik er zo fijn aan.
In de cast spelen er een aantal zeer getalenteerd en wat bekendere acteurs. Bijvoorbeeld Katey Sagal, Tommy Flanagan en Ron Perlman.

Romantische scenes zijn er, minder romantische ook. Voor ieder dat wils! Ook zeker een aanrader om met een vriendje of man te bekijken!


De serie heeft inmiddels 6 seizoenen. Elk seizoen heeft ongeveer een dertiental afleveringen die rond de 40 minuten duren. Te kort voor mij, want Oh zo spannend!

Ik zit momenteel aan seizoen 4 en ik kan niet wachten tot ik aan seizoen 5 kan beginnen.


De hele cast van Sons of Anarchy [bron]
Geen opmerkingen:

Een reactie posten