woensdag 9 oktober 2013

Nieuw in de boekenkast ~ Boekenfestijn Brussel Expo 2013


Dit weekend was het Boekenfestijn in het land! Vier (veel te korte dagen) stond dit festijn in Brussel expo. 
Dit festijn verkoopt nieuwe boeken, van alle verschillende genres aan spotprijzen. Je kan er encyclopedieën vinden, atlassen, romans, thrillers, Engelstalige romans,... Maar je vind er ook knutselgerief en wenskaarten. Een ruim aanbod dus. 
Mijn moeder en ik gaan steeds naar dit evenement, en we komen altijd terug met zakken vol boeken. Net als dit weekend. 

Dit zijn de boeken die ik voor mezelf heb gekocht:


De plek van de verloren dingen - Cecilia Ahern                              

Sinds de verdwijning van haar klasgenote twintig jaar geleden, is Sandy Short geobsedeerd door alles wat verdwijnt. Vinden is haar levensdoel, of het nu gaat om de autosleutels, die ene sok die in de was verloren is gegaan of om personen die spoorloos zijn lijken te zijn. Op haar zoektocht naar een van die mensen, verdwijnt Sandy zelf en komt terecht op de plek van de verloren dingen. Maar al snel gaat Sandy weer op zoek, ditmaal naar de weg naar huis...
Hannah's Gave - Philippa Gregory         

Winter 1553. Achtervolgd door de inquisitie vlucht Hannah Green, een veertienjarig joods meisje, met haar vader naar Londen. Maar Hannah is geen gewone vluchteling: ze heeft de gave om de toekomst te voorspellen. Robert Dudley huurt Hannah in en stuurt haar als helderziende naar het hof van de Tudors om prinses Mary te bespioneren. gevangen tussen de levenslange vijandschap van de rivaliserende dochters van Henry VIII, verscheurd door haar liefde voor Dudley en haar verplichtingen tegenover haar familie, moet Hannah kiezen tussen een het veilige leven als burger en de gevaarlijke intriges van de koninklijke familie, die onlosmakelijk zijn verbonden met haar eigen verlangens en wensen.


De eerste dag - David Nicholls            

'Ik kan me jou wel voorstellen als veertigjarige,' zei ze, met een vleugje venijn in haar stem. 'Ik zie het al helemaal voor me.' Hij glimlachte zonder zijn ogen te openen. 'Vertel.'

15 juli 1988: Emma en Dexter ontmoeten elkaar voor het eerst op de avond van hun afstuderen. Morgen scheiden hun wegen zich weer. Waar zullen ze zijn op deze ene dag volgend jaar? En het jaar daarna? 
En elk jaar dat daarop volgt? 


Het meisje met de glazen voeten - Ali Shaw

Er gebeuren vreemde dingen op de afgelegen, met sneeuw bedekte eilandengroep Sint Hauda's Land. Merkwaardige, gevleugelde wezens fladderen boven de bevroren moerassen, albinodieren verbergen zich in de ijzige bossen en in de diepten van de oceaan gloeien kwallen op. En Ida MacLaird verandert langzaam maar zeker in glas.
Met het idee dat haar gedaanteverwisseling begonnen is tijdens een bezoek aan de Sint Hauda's keert ze terug naar het betoverende eiland. Ida gaat op zoek naar de ongrijpbare Henry Fuwa, de enige man die haar misschien kan genezen.
Midas Crook is een wereldvreemde fotograaf die altijd al op het eiland heeft gewoond. Wanneer hij Ida ontmoet, begint iets in hem te ontdooien. Terwijl Midas Ida leert haar aandoening te accepteren, weet zij geleidelijk aan zijn hart te winnen. Kan hun liefde de tijd stilzetten? Het ware verhaal van het monster Billy Dean - David Almond

Billy Dean wordt al dertien jaar door zijn ouders verborgen gehouden voor de buitenwereld. Alleen zijn moeder komt in zijn kamertje, als ze niet buitenshuis als kapster werkt. Veel minder vaak ziet Billy zijn vader, een door schuldgevoelens verscheurde priester: hij heeft Billy's jonge moeder verleid en hun geheime zoon is "in zonde geboren".
Billy komt pas vrij als zijn vader uit zijn leven verdwijnt. Buiten leert hij nieuwe mensen kennen: McCauffrey, de slager, en mevrouw Malone, die Billy vertelt over het gruwelijke geweld waaraan de wereld te prooi is gevallen. De mensen willen in Billy een redder zien, een visionair die in zijn isolement bovennatuurlijke krachten heeft kunnen ontwikkelen. Kan hij echt met de doden communiceren? Is hij een engel of een duivel? 


De laatste eenhoorn  - Peter S. Beagle

Op een dag hoort de eenhoorn bij toeval een opmerking van jagers in haar woud, die zeggen dat ze de laatste van haar soort is. In eerste instantie schudt ze de opmerking van zich af, maar dan komt ze een verre reiziger tegen, een excentrieke vlinder, die haar het nieuws brengt van het lot van de andere eenhoorns.
De eenhoorn verlaat het woud, haar thuis, en gaat op zoeken naar haat soortgenoten. Onderweg ontmoet ze Schmendrick, een tovenaar die onvoldoende magie bezit om echt te kunnen toveren, en de ontembare Molly Grue, die in legenden gelooft, ondanks haar ervaringen met een Robin Hood-imitator en zijn niet bepaald vrolijke uitbuiters. Gedrieën ondernemen ze de lange en barre tocht, op zoek naar de eenhoorns.


Cinder (De Lunar -Chronicles) - Marissa Meyer

In het keizerrijk waar Cinder woont bestempelt haar cyborg-aard haar meteen tot outcast en Adri, haar stiefmoeder, is haar liever kwijt dan rijk. Cinder heeft gelukkig één groot talent: ze is een prima monteur en en slaagt erin de meest ingewikkelde technische problemen op te lossen. Haar stiefgezin heeft haar inkomsten broodnodig, en daarom verdraagt Adri haar aanwezigheid.
Cinder is dan ook niet verbaasd als haar twee zussen wel, en zij niet, naar het jaarlijks bal met prins Kai mogen. 
Maar dan duikt de prins op in haar werkplaats en blijkt haar jongste zus besmet te zijn met de pest.
Cinder moet op zoek naar een medicijn en naar de ware toedracht van haar verleden.
Maar wil ze dat wel? 


Een verschrikkelijke schoonheid - Libba Bray

Londen, eind negentiende eeuw. Na haar jeugd in India wordt de 16-jarige Gemma Doyle naar Spence gestuurd, een kostschool voor welgestelde meisjes in Engeland. Daar sluit de onafhankelijke Gemma vriendschap met de brutale Felicity, de mooie Pippa en de verlegen Ann. 
Ze ontdekt een oud dagboek waarin wordt gesproken over een andere wereld en een geheim genootschap, de Orde.
Samen met haar nieuwe vriendinnen probeert Gemma meer over de Orde te weten te komen. Misschien ligt Gemma's toekomst daar... als ze er tenminste in kan geloven.Verder heb ik nog twee sprookjesboeken, wat 3D stickers en kaarten gekocht. 
Mijn moeder had een trolley vol met kinderboeken om te gebruiken in haar klas. 

Ik vond het een heel geslaagde boekenfestijn! 

Dit weekend stond het festijn in Brussel Expo, maar zij komen naar de verschillende grote steden van Vlaams-Brabant (België) en in Nederland. Kijk zeker eens naar hun agenda op de site of ze bij jou in de buurt komen.
Ik raad het zeker en vast aan om er langs te gaan.
En als je zo een boekenfanaat bent als ik, neem dan een trolley mee! Zeker een aanrader.

Groetjes, 
Adelien 

2 opmerkingen:

  1. Je hebt echt super leuke boeken gekocht!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankje! Je moet eigenlijk wat geluk hebben, denk ik. Op andere blog heb ik boeken gezien, die ik ook wou kopen, maar niet vond op de beurs

      Verwijderen