zondag 18 augustus 2013

Boeken Kransje #1 - Echte Boeken of E-Books?

Mijn eigen E-Reader 
Je ziet ze op de trein, op de bus, in het park, in school, op straat, hier en daar. Gewoon overal. Inderdaad, ik heb het over E-Readers.

De laatste tijd is er een ware opmars geweest voor de befaamde E-Readers. Ze zijn compact en licht. Ze kunnen zeer veel boeken met zich meedragen en deze boeken zijn veel goedkoper dan de papieren versies.

Ik heb mezelf een E-Reader aangeschaft omdat ik graag wou lezen om de bus. Hij is mijn trouwe leesgenoot voor meer als een jaar.
Zijn boeken kosten niet meer als €10 en hij kan er tot 1200 exemplaren dragen. Verder, wanneer ik het vervolg wil lezen van een zeer spannend boek, moet ik niet meer de boekenwinkel om het vervolg te zoeken, met de kans dat het ze niet in voorraad hebben. Nee, ik ga gewoon achter mijn laptop zitten en in een paar klikken heb ik het vervolg.
Zeer handig als je het mij vraagt. Verder is er een veel breder gamma aan ebooks. Ik kan zo engelse boeken al lezen terwijl ik moet wachten op de Nederlandse vertaling.
Mijn eigen E-Reader en mijn Harry Potter reeks

Maar kan ik mijn leesgenoot kiezen over de echte papieren en stoffige boeken? Nee, dat kan ik niet. Hoe graag ik mijn reader heb en hoe goedkoop zijn boeken ook zijn, er kan niets tegen de originele boeken.
Ze hebben iets magisch over zichzelf, boeken. Ze hebben een geur, een kleur, een heel leven geschreven op hun lichaam. Dat is iets wat mijn Reader niet heeft. Zelfs niet de kleur van een mooie kaft.

Boeken leven. En ik mag daarvan meegenieten. Daarom koop ik nog steeds boeken, ook al heb ik moeten investeren in mijn Reader.

Wanneer ik een boek lees op mijn reader en ik vind het een zeer mooi boek (lees een fantastisch boek dat ik niet uit mijn hoofd kan zetten) dan koop ik het boek in zijn originele vorm.
Zij mogen dan pronken op mijn boekenkast.

Ik leen ook geen boeken uit, dit zegt genoeg over hoe heilig ze zijn voor me.


Sorry Reader, maar ik verkies nog steeds boeken over je!

2 opmerkingen:

  1. Ik heb ook de Sony eReader, maar verkies nog altijd echte boeken boven dat ding ja :) Verder leen ik ook amper boeken uit, haha :P Ik heb er gewoon slechte ervaringen mee gehad en heb vanaf nu besloten dat ik het niet meer doe.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zou best een e-reader willen, al die losse boeken weg: lekker opgeruimd maar vind het nog wel duur want die boeken zijn niet heel verschillend in prijs.

    BeantwoordenVerwijderen