maandag 5 augustus 2013

Onder Onsje - Tag : Boeken, Dit of Dat

Dit is een tag die ik gevonden heb op de site van Jolien, A Cup Of Happiness. Een blog waar ik veel leuke berichten lees. Zeker een aanrader!

De tag vond ik zelf zeer leuk en aangezien het met boeken te maken heeft, heb ik deze tag zelf eens ingevuld.1. Audioboek of een echt boek?
Ik heb nog nooit een audiobook beluistert dus ik ga voor een echt boek. Ik wil een audiobook wel eens proberen, maar ik ben bang dat de stem of de manier waarop men het boek voorleest me niet aanstaat.

2. Zachte of harde kaft?
Een harde kaft zeker en vast! Deze zijn wat duurder maar beter van kwaliteit. 

3. Fictie of non-fictie. 
Allebei eigenlijk. Ik lees het meeste fictie, verhalen met fantasie magie vind ik het leukste. Maar non-fictie kan ook zeer interessant zijn.

4. Verzonnen of de echte wereld?
Ik verkies de verzonnen werelden. Alles is zoveel anders in die werelden dan hier en ik vind het fijn om te ontsnappen in één van de werelden.

5. Harry Potter of Twilight?
Zeker en vast Harry Potter! Twilight heb ik zeker gelezen en het is een fijne reeks, maar mijn hart gaat uit naar Harry Potter. Met de reeks van JK Rowling ben ik echt mee opgegroeid.
Toen ik 8 jaar was, heb ik voor Kerst de 4 eerste boeken gekregen. Daarna kocht ik ieder boek zelf wanneer deze uit kwam.
Ja, op mijn 11 jaar sleurde ik mijn mama mee naar de boekenwinkel om Harry Potter en de Orde van de Feniks te gaan kopen. Drie dagen later had ik hem uitgelezen.
De boeken pronken dan ook op mijn nachtkastje.

6. Geleend of gekocht?
Ik koop al mijn boeken. Ik koop ze eerst digitaal en als ze me dan bevallen, koop ik ze in hardcover. Ik ga alleen naar de bibliotheek wanneer ik boeken voor school nodig heb. Van vrienden of kennissen kan ik geen boeken lenen, omdat ze steeds bij mij komen om boeken te lenen.

7. Boekenwinkel of online?
Zoals eerder gezegd koop ik ze eerst digitaal. Wanneer ze zeer goed zijn en ik ze meerdere keren wil lezen, koop ik ze in de boekenwinkel.

8. Eenmalig boek of trilogie?
Liefst trilogie, nog liever een zesdelige reeks. Zo kan ik langer in de wereld van het boek leven.

9. Zwaar en dik of lief en kort?
Zwaar en dik heb ik veel liever dan een kort verhaal. Weeral om zo lang mogelijk in een andere wereld te kunnen leven.

10. Romantisch of actie?
Liefst actie. Ik ben niet zo voor romantische boeken. Natuurlijk komt er in alle boeken romantiek voor, maar het mag van me niet overheersen. Een kusje hier en daar geeft niet, maar constant kusjes verveeld me al heel snel.

11. Lezen in een knusse omgeving of in de zon?
Ik haat de zon. Ja goed gelezen! Ik haat de zomer en de zon. Dit komt omdat ik niet tegen hitte kan. 28 graden en ik ben aan het sterven.
Ik lees daarom dus altijd in een knusse omgeving zoals in mijn bed of in de zetel.

12. Warme chocolademelk of koffie?
Geen van beide lust ik. Geef me maar een lekkere koele iced-tea of cola.

13. Eerst de recensie lezen of zelf beslissen?
Ik beslis altijd zelf aan de hand van de cover en flaptekst of ik een boek wil lezen. Heel af en toe lees ik reviews op voorhand. Ik lees ze eerder achteraf zodat ik mijn ervaring kan vergelijken met die van de anderen. Ook al schrijft iemand een negatieve review, dan zal ik het boek wel lezen wanneer de flaptekst me aanstaat. Reviews zijn enkel de meningen van andere mensen. Daarom geef ik een boek altijd een kans.

Dit is ook de reden waarom ik deze boekenblog op gestart, om mijn ervaring van het boek te delen met anderen.
Ik wil mijn mening niet opdringen.

Dit was de tag. Voel je vrij om hem over te nemen. Ik vond het zeker een zeer fijne tag om in te vullen.


Groetjes, 
Adelien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten